Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

MOJA SŁODKA MIKUSIA!!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: MOJA SŁODKA MIKUSIA!!

Postautor: Konto usunięte » 2 listopada 2012, 13:01

Śliczna świnka :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 2 listopada 2012, 16:51

świncia super mały łakomczuszek jak wszystkie morświnki :) a na czym zrobiłaś ten łańcuszek jedzonka? fajny pomysł ;)

Awatar użytkownika
yoursdreamss
Użytkownik
Świnki morskie: mikusia
Kontaktowanie:

Postautor: yoursdreamss » 2 listopada 2012, 18:12

zrobilam na zwykłej nitce :) troche sie obawiałam ze przegryzie. aqle na szczescie mam madraska w domu :) i pozostawia nitke bez szwanku

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 2 listopada 2012, 18:45

ile radości :blush:

Awatar użytkownika
yoursdreamss
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yoursdreamss » 3 listopada 2012, 12:37

ojj tak :)) :) :) :)

Awatar użytkownika
yoursdreamss
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yoursdreamss » 8 listopada 2012, 22:40

witajcie!! Dzisiaj krótko zwięźle i na temat :) pochwale się jakie ładne legowisko zrobiłam :)) oraz jak moją swinka roboi stójke po
Ostatnio zmieniony 16 marca 2013, 13:38 przez yoursdreamss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 8 listopada 2012, 23:37

świnka słodka,według mnie ma zadługie pazurki widać to jak robi tą stójkę,co do legowiska to pierwsza klasa wygląda jak kupione super:)

Awatar użytkownika
Kohtalo
Użytkownik
Świnki morskie: Luna i Orion
Kontaktowanie:

Postautor: Kohtalo » 8 listopada 2012, 23:40

Legowisko - fantastyczne! Gdybyś nie napisała, że sama je zrobiłaś, stwierdziłabym, że jest kupione. Naprawdę.:)
Jednak mam dwa zastrzeżenia. Mikusia ma chyba za długie pazurki, bardzo wywijają się na boki i utrudniają pewnie chodzenie. Postaraj się obciąć je jak najszybciej. Druga sprawa to szelki. One naprawdę nie są stworzone dla świnek, mają one za kruche kości na takie wynalazki. Przy gwałtowniejszym ruchu może być nieszczęście. Nawet jeżeli uważasz i nie ciągniesz świnki, nie przewidzisz wypadków losowych. Może być na przykład tak, że świnka się czegoś nagle wystraszy i uciekając, szarpnie smyczą. Nie warto ryzykować życia świnki.

Awatar użytkownika
yoursdreamss
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yoursdreamss » 9 listopada 2012, 0:48

jeśli chodzi o szelki, to nie używam ich. Robiłam porządki w szufladzie i je wygrzebałam to ubrałam swinke na chwile w nie, ale na spacerze z nia nie byłam :P wieć nie musicie się martwić o to, naprawde :))
a co do pazurków to od dłuższego czasu z nimi walcze, obcinam co chwile ale nie chca sie wyprostowac:(( swinke dostałam od kuzynki, jakos z rok temu, i od tego czasu nie moge sobie z nimi poradzic. Ale nie poddaje sie. Weterynafrz mi powiedział, że raczej nie uda się ich wyprostowac.

A tak pozatym to dziekuje za komplementy odnośnie legowiska:) namęczyłam się że hoho :P dzis mi sie nudziło i zrobiłam drugi :) jutro wrzuce fotki :DD

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 listopada 2012, 1:05

Fajne fotki,ale świnka nie może jeść chleba/sucharka,a smycz komuś oddaj,bo świnki mają bardzo kruchy kręgosłup.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”