Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Lilly,Aspen i Micra:)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Re: Cinderella i Lilly witają:)

Postautor: Fafka123 » 11 lutego 2013, 22:11

Życzę powodzenia w strzyżeniu tego całego zwierzyńca i z miejsca od razu napiszę dobranoc bo późno już trochę :)

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Postautor: Aperea » 11 lutego 2013, 22:12

Jeszcze jak się dogadują to nie ma problemu, gorzej jak zaczynają się sprzeczki :D

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 12 lutego 2013, 0:02

Patrycja, wszyscy wiemy, że mała zostaje ^^

Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 13 lutego 2013, 17:55

witajcie, no i własnie mamy chyba pierwszy problem bo nasza Lilka nie akceptuje małej cały czas ja przegania jak są razem w klatce i gryzie ja tak mocno że malutka tarci włosy puklami :shock: co mam robić czy ja oddzielić od dziewczyn? mała chce podejść do nich jak np, jedzą ale Lilka zaraz atakuje i malutka wchodzi pod półeczkę i tak piszczy po ugryzieniu :( Cindi to faktycznie taka ciapka bo ona nie reaguje na małą wszystko może z nią robić i jeść i pić ale Lilka wkracza do akcji i mała nadal jest spłoszona zamiast miała się oswajać to dziczeje bardziej i się chowa :sad: jak ja biorę na kolanka to chce się przytulać i wydaje się być spokojniejsza ale chyba nie jest akceptowana przez Lili i nie będzie w stadzie? myślałam czy może je wykąpać razem ? doradźcie co robić, wcześniej takiego problemu nie było bo Cindi bardzo dobrze przyjęła Lilkę :(

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 13 lutego 2013, 18:04

Ojeju.. Lilka, a to wredzioch :evil: Nie miałam podobnej sytuacji więc życzę tylko powodzenia przy prosiakach

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Engi
Moderator
Świnki morskie: [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Engi » 13 lutego 2013, 23:46

Patrycja, przy łączeniu moich świń miałem bardzo podobnie. Engi nie dawała żyć Bubie. Do tego łysa jest przecież łysa ; p i jak Engi ją przepędzała/gryzła to mała miała pełno ran na ciele. Było to dość drastyczne, ale z czasem się dogadały. Teraz nie ma wielkiej miłości, ale nie ma tez takich spięć- czasem nawet jedzą razem z miski ; D Myślę, że powinnaś im dać jeszcze trochę czasu, ja bym nie rozdzielał, bo potem będzie jeszcze gorzej. Ja interweniowałem ( stukałem o klatkę, żeby się uspokoiły : p ) gdy zaczynały się gonić i kwiczeć, wtedy się uspokajały, każda szła w inny kąt i był spokój. Spróbuj tej wspólnej kąpieli, może pomoże ; )

Obrazek

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Świnki morskie: Biszkopt :)
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 14 lutego 2013, 15:10

Ja bym tez wykąpała świniaczki- nie miały by tak intensywnego swojego zapachu - możesz też spróbować dezynfekcji (dokładnego wymycia) klatki i wszystkiego co się w niej znajduje może to tez coś da??? ;)

Elvis i Elza na zawsze w moim sercu...[*]

Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 lutego 2013, 12:04

Witajcie,po paru dniach obserwacji i naczytaniu się tak dobrze połączyć świnki które nie pałają szczególną sympatią do siebie postanowiłam zrobić moim dziewczynom totalne przemeblowanie pranie i kapanie wszystkiego co ma z nimi styczność.Klatka została cała dobrze wymyta nawet część z prętów ;) ,wszystkie akcesoriapoidełko miseczki półeczka legowisko zostało wyprane,dziewczyny wykąpane przy okazji podcięłam im pazurki no i maja nowe fryzurki :) następnie wszystkie trzy trafiły do dużego kartonu gdzie siedziały chyba ponad godzinę aż ja przygotuję i przemebluję im klatkę, następnie dostały wspólny posiłek i klatka została wyniesiona do innego pokoju gdzie jeszcze nie była nigdy. No i muszę przyznać że chyba pomogło,Lilka razem z "czupurkiem" razem jadły i nawet razem leżały w norce żadnych spięć już niema ,może już mojej loczce przeszło ustawianie młodszej koleżanki :) bo Cindi nie protestuje nadal jej w ogóle nic nie przeszkadza ale ta moja Lilka to mały wredziuch, tak podgryzała małą że teraz ma ubytki w futerku na doopce :tooth: wrzucam kilka zdjęć popatrzcie :)
Załączniki
2013-02-09 17.46.49.jpg
2013-02-12 18.26.10.jpg
2013-02-12 18.24.31.jpg
2013-02-12 18.23.08.jpg
2013-02-12 18.35.32.jpg
2013-02-10 18.03.49.jpg
2013-02-13 19.20.21.jpg
2013-02-13 19.18.52.jpg

Awatar użytkownika
ulcia87
Użytkownik
Świnki morskie: Chrumcio :)
Kontaktowanie:

Postautor: ulcia87 » 17 lutego 2013, 13:04

Jak słodko,dobrze,że się już dogadały.Widocznie mycie klatki może pomogło.

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 17 lutego 2013, 13:38

Fajne świntuchy :)
A jaką mają klatkę - wymiary ?

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”