Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Ja i moje świnki :D

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Ja i moje świnki :D

Postautor: nugatka » 17 kwietnia 2013, 8:53

http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewt ... start=670- jeśli już, to problem zaczął się tutaj, od tej strony opisuję... Od trzeciego postu od dołu. Śledząc post po poście, możecie zobaczyć obraz sytuacji. W międzyczasie odszedł Samsung, z którym gnałam w niedzielę do lecznicy, dostał wtedy 2 zastrzyki i został włożony do namiotu tlenowego, ale nic już nie dało się zrobić, miał chore serce i to właśnie serce go zabiło :sad:. Nigdy nie zrozumiem takiej beztroski i takiej bierności, jaką wykazuje Chanties... choć może uzyskać pomoc.Ja się zastanawiam, czy rodzice jej nie zwodzą, żeby dała im święty spokój.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Mufeska
Użytkownik
Świnki morskie: Eska [*], Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek
Kontaktowanie:

Postautor: Mufeska » 17 kwietnia 2013, 9:47

Wiem, wiem, pokazałam tylko wątek.

Łatek miał już mieć tę operację daawno temu. Wiem, że nie zawsze sytuacja finansowa jest dobra, ale chyba można od kogoś pożyczyć te pieniądze, czy coś...
Chociaż ja nadal uważam, że najlepsze będzie oddanie świnki, ale Chanties za bardzo ją kocha, żeby to zrobić...ekhm.

Obrazek
Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek.

Kiedyś kupię nóż i powyrzynam wszystkich wkoło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje.

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 17 kwietnia 2013, 9:59

Ciekawe kiedy wroci tata Chanties, on mial dac pieniadze na operacje

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mufeska
Użytkownik
Świnki morskie: Eska [*], Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek
Kontaktowanie:

Postautor: Mufeska » 17 kwietnia 2013, 10:34

A nie wrócił czasem...?

Obrazek
Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek.

Kiedyś kupię nóż i powyrzynam wszystkich wkoło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje.

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 17 kwietnia 2013, 10:42

a nie wiem, poczekamy az Chanties odp.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 kwietnia 2013, 14:48

Nie wiem, może tylko ja mam takie dziwne odczucie, że Chanties próbuje nam udowodnić (może czasem na siłę), że kocha tego prosiaka... Ja rozumiem miłość do zwierzęcia i w ogóle ale takie to dla mnie trochę naciągane. :distrustful:
Chanties pisze: za żadne skarby nie oddam Łatka ja go za bardzo kocham,nawet jeśli coś mu się stanie to płaczę bardzo długo i nie mogę sobie wybaczyć,więc proszę nie piszcie żebym go oddała bo w tej chwili też chce mi się płakać jak myślę o tym że ktoś by mi go zabrał

Chanties pisze:Ale mam też do was prośbę,nie straszcie mnie odebraniem Łatka bo ja naprawdę jestem strasznie zdenerwowana jak to czytam że po prostu płakać mi się chciało i przez całą noc prawie nie mogłam zasnąć :( do dzisiaj się tego boję

Chanties pisze:ta świnka z ostatnich zdjęć musiała zostać uśpiona z ważnych powodów,płakałam wtedy przez 30 min. chyba ;(

Chanties"]obiecuję wam wszystkim ze nawet jeśli w pon. będzie zimno to będę mamę błagać o te pójście do weta [/quote] Po co NAM to obiecywać? Pójść do weta i już...
[quote="Chanties pisze:
Więc sami teraz wiecie że on nie cierpi.I nie potrzebnie mnie tym jeszcze wystraszyliście.

Chanties pisze:Więc teraz chyba macie dowód że bardzo się staram,że aż postanowię sprzedać mój wymarzony telefon :(
Jeśli telefon będzie wystawiony to oczywiście podam link na dowód ;)

Nie wiem, wydaje mi się, że Chanties próbuje nam tu wszystkim udowodnić, że bardzo kocha prosiaki co nie podlega wątpliwości ale to czyny sprawiają, że taka osoba w pełni zaskarbia sobie nasze zaufanie i w takiej sytuacji nie musi udowadniać pisząc, że wtedy i wtedy płakała tyle i tyle bo zwierzakowi działa się krzywda... Nie wiem jak Wam, dla mnie najlepszym dowodem miłości (jeśli już ktoś musi to udowadniać) byłaby POMOC zwierzakowi. Wizyty u weta oczywiście jak najbardziej wskazane - już coś tam się do przodu ruszyło jeśli chodzi o zdrowie świnki ale jednak najlepszym wyjściem jest operacja.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 kwietnia 2013, 19:04

Wczoraj tata zawołał mnie do siebie do pokoju i powiedział ze da te pieniądze na operację pod koniec miesiąca z wypłaty.Więc telefon nie będzie sprzedany ale za to w końcu rodzice dadzą pieniądze.Jest jeden warunek że muszę oddać później 100zł im jak uzbieram :/
Ale chociaż coś

DouxCandy
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: DouxCandy » 17 kwietnia 2013, 19:21

Świnki śliczne:)! Osobiście uwielbiam rozetki i sama posiadam jedną taką ślicznotkę :)

Dobrze, że w końcu zdobyłaś te pieniądze :)!

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 kwietnia 2013, 21:13

:D
jeszcze ich nie zdobyłam ale będą pod koniec miesiąca i wtedy Łatek będzie zapisany na operację ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 23 kwietnia 2013, 14:33

przepraszam za post pod postem ale to bardzo ważne dla mnie ;)

Byłam na dworze gdy nagle na telefon dzwoni moja mam i mówi że zapisała Łatka na operację!Termin operacji: 1.05.13r. godz. 10 , trzymajcie za niego kciuki w ten dzień! :D

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca