shoti1910 pisze:Nie rezygnuj tak szybko. Spróbuj jeszcze łączyć, muszą się dotrzeć, w jakim oni są wieku?
Przepraszam, ale po co sprzedawać setkę? 70tka jest zdecydowanie za mała, 80tka to minimum, ale wg mnie jak już chcesz trzymać ich osobno to lepiej dokupić drugą setkę, nie jest to duży wydatek, a dla świnek zdecydowanie większy komfort psychiczny.
nie mam miejsca na dwie setki!już ta setka się ledwo mieści
70 tez może być warunkowo, chciałabym 80 ale jak dwie klatki to mogę mieć jedynie taką, chyba że rodziców namówię na 80 bo już rozmawiałam z tym z mamą i powiedziała że jak sprzedamy setkę to kupi nowe klatki.a jak nie to po prostu chyba będę zmuszona jedną świnkę oddać (Tofika) komuś z rodzinie np. babci bo ona uwielbia takie zwierzątka i chciałaby mieć, a na utrzymanie jej ma.

bo nie zamierzam patrzeć jak siedzą w za małych klatkach -.- a 70 cm to i tak lepiej niż 60 cm w której aktualnie tymczasowo jest Tofik z codziennym wybiegiem.A klatkę 70 cm ma też tu myślę że kilka użytkowników więc nie byłabym jedyna.Tak czy owak nadal oglądam klatki na allegro i innych stronach żeby mieć już wybraną.
nie pierwszy raz Tofikowi krew leciała i miał coś rozciętego, więc nie ma sensu raczej ich ponownie łączyć, Pako ma 10 miesięcy a Tofik 7 miesięcy.I za każdym razem jak się spotkają to zaraz szykują się do walk, a łączenie trwało już 2 miesiące.Myślę że po prostu ja źle zrobiłam że wzięłam Tofika jak miał 5 miesięcy

Po za tym Tofik jest raczej samotnikiem bo z każdą świnką którą napotka walczy.Przedwczoraj np. ugryzł w łapkę świnkę mojej koleżanki

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy