Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Nocne hałasy - Klatka/ Akwarium

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Olivianna
Użytkownik
Świnki morskie: Askja
Colima
Kontaktowanie:

Re: Nocne hałasy - Klatka/ Akwarium

Postautor: Olivianna » 21 sierpnia 2013, 21:39

vagina_denata to najlepsze rozwiązanie. Mi pomogły w tym stopery, inaczej bym ogłuchła. Ale prawdą jest, że świnki to jak szczeniak lub małe dziecko.. chcą postawić na swoim, ustąpsisz raz.. i po tobie :p

Obrazek

Awatar użytkownika

diamencik
Użytkownik
Świnki morskie: Reksia Mopsia Łatka
Kontaktowanie:

Postautor: diamencik » 22 sierpnia 2013, 1:02

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie świnki kwiczą wniebogłosy ilekroć otworzę drzwi do pokoju (klatki są w pokoju) gdy wracam np. z kuchni. Dopominają się o żarcie czy co ? :P No bo ile razy dziennie można się witać, hehe
Prętów nie gryzą, są cichutkie w nocy.

Obrazek

sionka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sionka » 22 sierpnia 2013, 21:01

Widzę że nie mam najgorszego egzemplarza :D. Mój prosiak zaczyna kwiczeć w parę minut po tym jak ja wstanę z łóżka, ale dopóki ja nie wstane i nie usłyszy mojego głosu to siedzi cicho.
Mam dom z ogrodem a ogród = trawa, wiec jak tylko otworzę drzwi wejsciowe do domu i coś powiem natychmiast jest kwik nie z tej ziemi bo przeciez trawę można dostać...
Ogólnie moja świnka wydaje ciągle jakieś dzwięki i ma wybitnie dobry słuch wiec w nocy gdy w domu cisza wiele razy rozlega sie ciche gruchanie z klatki bo uslyszala dalekie szczekanie psa albo gdzies się alarm włączył... Ale muszę powiedzieć ze w srodku nocy awantur nie urządza, grzecznie idzie spać :)

Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Świnki morskie: Iga, Tosia & Tosiek :)
Kontaktowanie:

Postautor: Fionka » 23 sierpnia 2013, 18:51

Moje dziewczyny obecnie na szczęście śpią w innym pokoju niż ja :D bo ja Iga spała kiedyś ze mną to godzina 6 rana zawsze była pobudka :) a teraz jak są w innym pokoju to zaczynają "śpiewać" jak tylko do niego rano wchodzę :D i nie ma przeproś dopóki nie dostaną śniadanka :D w nocy drzwi do mojej sypialni są otwarte i tylko słychać pomrukiwanie radosne dziewczyn :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek