Postautor: ejka » 10 września 2013, 11:03
Witam podepnę się pod temat, zauważyłam ostatnio, że mojej śwince robi się lepka wydzielina z oka lub gdzieś pod oczkiem w tej drogiej sierści, która osiada się pod oczami tworząc taki hmm strupek na włoskach, kiedyś uznałam że będzie lepiej jeśli wezmę chusteczkę higieniczna i ciepłą wodą jej to odmoczę, delikatnie żeby zeszło by czasami łapkami sobie tego nie wyrwała... i żeby rany nie było lub Jeszce gorszej rzeczy, dziś zobaczyłam że ma znów mokre pod oczkiem lekko dotykałam i okazało się że to ta właśnie wydzielina... nie wiem czy mój świnek choruje czy płacze dlatego chce spytać.. niedawno musiałam ją kopać w szamponie i takim do spłukiwania bo nabawiła się poważnej choroby skóry ... to pod okiem nie jest powodem tamtego bo tak samo się nie tworzy, tylko z tego łzawienia lub czegoś innego.. co robić?? jest lepkie, świnka raczej zachowuje się tak samo, czyli jak by była zdrowa.. jednak może zaczynać się coś z czym nie miałam możliwości się wcześniej spotkać i dlatego proszę was o pomoc i powiedzcie co się może dziać