Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Klatki naszych swinek-galerie

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Świnki morskie: Iga, Tosia & Tosiek :)
Kontaktowanie:

Re: Klatki naszych swinek-galerie

Postautor: Fionka » 19 stycznia 2014, 12:06

Klatka ładna, pewnie zadowolone z większej przestrzeni prosiaki :) domek świetny :) Uważaj na ręcznik na dole, patrz czy nie jedzą nitek, bo świnki lubią tak skubać i wyciągać :) Sama musiałam moim świnią zabrać ręczniczek, bo zjadały nitki, a to może im zaszkodzić :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Świnki morskie: PAMCIA i TRUSIA [*]
Kontaktowanie:

Postautor: ewelkka » 19 stycznia 2014, 14:30

Fionka pisze:Klatka ładna, pewnie zadowolone z większej przestrzeni prosiaki :) domek świetny :) Uważaj na ręcznik na dole, patrz czy nie jedzą nitek, bo świnki lubią tak skubać i wyciągać :) Sama musiałam moim świnią zabrać ręczniczek, bo zjadały nitki, a to może im zaszkodzić :)

oj i to jak zadowolone! ręczniki czasami skubią, ale staram sie pilnować i nie dopuszczać do tego :) ale jak już skubały, to jedną nitkę, i nie jadły tylko wyciągały z ręcznika na wierzch :)

Obrazek
PAMCIA i TRUSIA [*] 04.01.2015 :(

Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fionka » 19 stycznia 2014, 18:00

Nom moje zjadały, a też mi się wydawało, że tylko wyciągają :) a wyciąganie tych nitek traktowały jak pasje :) dlatego wolałam im go całkowicie zabrać :) i teraz tylko polarki jak już lub ściereczki bez możliwości wyciągania nitek :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: ewelkka » 19 stycznia 2014, 20:22

Fionka pisze:Nom moje zjadały, a też mi się wydawało, że tylko wyciągają :) a wyciąganie tych nitek traktowały jak pasje :) dlatego wolałam im go całkowicie zabrać :) i teraz tylko polarki jak już lub ściereczki bez możliwości wyciągania nitek :)

właśnie myślałam nad tym, żeby zmienić im materiał, tym bardziej, że z ręcznika ciężko wytrzepać trocinki, które za każdym razem naniosą na ręcznik, chcialam taki lekko śliski, ale taki obawiam się że czepiał by im pazurki, dlatego będę nadal szukać :) albo po prostu kupię matę łazienkową, i wytnę dopasowując do ich 'podłogi' w domku :) chyba najlepszy pomysł ;)

Obrazek

Marcian
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Marcian » 20 stycznia 2014, 14:42

Kup matę łazienkową to unikniesz wnoszenia wiórek na ręcznik :yes:
I zamiast ręcznika kup w jakimś sklepie taką ściereczkę np. z mikrofibry ( jest mięciutka i bez nitek) jak nie masz żadnego innego materiału ;)

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: ewelkka » 20 stycznia 2014, 15:19

Marcian pisze:Kup matę łazienkową to unikniesz wnoszenia wiórek na ręcznik :yes:
I zamiast ręcznika kup w jakimś sklepie taką ściereczkę np. z mikrofibry ( jest mięciutka i bez nitek) jak nie masz żadnego innego materiału ;)

właśnie domek chcę wyścielić tą matą łazienkową więc ściereczka już będzie zbędna :)

Obrazek

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony
Świnki morskie: Mikołaj, Marcel, Gabryś

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 20 stycznia 2014, 15:23

A chciałam się pochwalić :P zamówiłam to cudo dla Orzecha i Ernesta ^^
http://www.keko.pl/ferplast-casita-100-96x57x56cm.html
Będę mieć albo pod koniec tygodnia albo w przyszłym :D

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: ewelkka » 20 stycznia 2014, 15:32

merida91 pisze:A chciałam się pochwalić :P zamówiłam to cudo dla Orzecha i Ernesta ^^

REWELACJA! wymiarami podobna do mojej, czyli rowniez ogromna! :) świniaczki na pewno się ucieszą! :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fionka » 20 stycznia 2014, 17:56

merida91 pisze:A chciałam się pochwalić :P zamówiłam to cudo dla Orzecha i Ernesta ^^

Super teraz to tylko trzymać kciuki za ich łączenie :)

ewelkka pisze:
Marcian pisze:Kup matę łazienkową to unikniesz wnoszenia wiórek na ręcznik :yes:

właśnie domek chcę wyścielić tą matą łazienkową więc ściereczka już będzie zbędna :)

Sama mata łazienkowa dla świnki to jest za mało :) bo może jej być zimno :) A kolega domniemam miał na myśli, abyś kupiła matę łazienkową na całą klatkę i nie używała trocin :) dzięki temu masz mniej sprzątania, bo pod taką matę zasłaniającą całą powierzchnię klatki wystarczy, że wkładasz żwirek drewniany i przy sprzątaniu wyciągasz tylko ten zasikany żwirek i zbierasz kupki z maty :) i na taką matę kładzie się śwince kocyki, ściereczki, dlatego mimo, że masz matę to polecam włożyć ściereczkę do domku :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: ewelkka » 20 stycznia 2014, 19:29

Fionka pisze:Sama mata łazienkowa dla świnki to jest za mało :) bo może jej być zimno :) A kolega domniemam miał na myśli, abyś kupiła matę łazienkową na całą klatkę i nie używała trocin :) dzięki temu masz mniej sprzątania, bo pod taką matę zasłaniającą całą powierzchnię klatki wystarczy, że wkładasz żwirek drewniany i przy sprzątaniu wyciągasz tylko ten zasikany żwirek i zbierasz kupki z maty :) i na taką matę kładzie się śwince kocyki, ściereczki, dlatego mimo, że masz matę to polecam włożyć ściereczkę do domku :)

aaa rozumiem :) dzięki za radę! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca