Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Tylne łapki

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
loriain
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Tylne łapki

Postautor: loriain » 17 czerwca 2016, 20:33

Super! Bardzo sie ciesze, ze akcja zakonczyla sukcesem i swinka jest bezpieczna! A dla Ciebie wielki uklon za to, ze sie nie poddalas! :-)

Awatar użytkownika

yukisiek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yukisiek » 17 czerwca 2016, 20:53

Ja wam dziękuje za bycie ze mną w tym czasie. wasze rady uratowały śwince życie. Jutro zadzwonię do tej Pani jak świnka po zastrzyku.

Będzie mi jej brakowało :(

Awatar użytkownika
Renika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Renika » 17 czerwca 2016, 21:14

Super, bardzo się cieszę :). Sama mam długowłose świnki (merino i sheltie) ale też miałam kiedyś texelka - nazywała się Chrupka i była prześliczna.

madzia0902
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: madzia0902 » 17 czerwca 2016, 22:22

O jaaa normalnie nie mogę z tej Twojej szefowej, co za baba, ja bym jej kazała zwrócić sobie pieniądze za leczenie świnki bo to było w ich cholernym obowiązku :/ Cieszę się że świnka już jest w nowym domku, i gratuluję Tobie za uratowanie jej życia znalezienie nowego domku :) cudowna kobieta z Ciebie :) mam tylko nadzieję że Twoje szefostwo nie zacznie Ciebie teraz wykorzystywać do leczenia zwierząt czy "pozbywania się" chorych sztuk :(

yukisiek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yukisiek » 17 czerwca 2016, 22:29

Cóż, pracuję tylko do końca lipca. Chorych już nie ma bo wyleczyłam. króliczek mógłby pójść do domju bo jest smutny. Ze świnką sie noskami dotykały a teraz cóż. Ale już wyczerpałam siły

madzia0902
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: madzia0902 » 17 czerwca 2016, 22:34

Taki pracownik jak Ty to skarb, właściciele wiele stracą jak odejdziesz, ale jakoś mi ich nie szkoda :D

yukisiek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yukisiek » 17 czerwca 2016, 23:20

To oni mnie wyrzucają :( nie zarabiają na sklepie tyle ile by chcieli. A ja znów 2 lata bez pracy będe.
byłam ma okresie próbnym w innym zoologicznym to zrezygnowały ze mnie dziewczyny bo wg nich byłam za spokojna. Taki los właśnie uczciwych, miłych ludzi. Ale ciesze sie że tu mogłam pomóc coś jak mogłam. Tylko pół roku pracowałam a zrobiłam więcej niż każdy pracownik tu.

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 18 czerwca 2016, 8:30

Znam to uczucie- ja pracowalam za trzech, a zarabialam mniej bo jestem kobieta i obcokrajowcem :/ w takich sytuacjach wystarczy nieraz dobre slowo ze strony szefa, ze sie jest pracowitym i rzetelnym, no ale.... po ponad 6 latach odeszlam, a stracilam przez te wszystkie lata harowania "w polu" naprawde wiele.
W kazdym badz razie, nie zalamuj sie- pomoglas temu malenstwu, choc nie tylko szanse na wyzdrowienie miala niewielkie, ale rowniez na przygarniecie, spojrz jaki sukces :) gratuluje uporu i sily ducha, znajdziesz odpowiednia prace- takich ludzi sie ceni, a sa rzadkoscia ;)
Pisz od czasu do czasu co z malenka, jesli bedziesz miala kontakt z tamta pania i pamietaj by jej wspomniec o probiotykach jesli przyjmuje antybiotyki, bo to naprawde bardzo wazne- musi miec ochrone zoladka, by do kolejnych komplikacji nie doszlo.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 19 czerwca 2016, 14:16

madzia0902 pisze:Taki pracownik jak Ty to skarb, właściciele wiele stracą jak odejdziesz, ale jakoś mi ich nie szkoda :D
Mi szkoda tylko tych zwierzaczków...

yukisiek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yukisiek » 20 czerwca 2016, 16:02

Już wszystko wiem. O matko...
Świnka ma złamaną nogę w 3 miejscach! Widziałam zdjęcie rentgenowskie i sie przeraziłam.

Tylko teraz co sie stało przez ten weekend?! Nikt nie ma pojęcia.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Choroby i problemy”