Kacha pisze:motylek1007 fajna ta klatka co pokazałaś, 99zł + 15zł = 114zł, a poza tym tą klatke co pokazałam to moge jechać i odebrac w sklepie bez kosztów wysyłki..
*nicia* pisze:Mozesz jechac ze swoja siwnka po druga i w sklepie sprawdzic juz czy sie polubia czy nie, ja tka robilam
*nicia* pisze:Wlasnie mnie wkurza u osob majacych rasowe swinki to, ze kazda w sklepie zaraz musi byc chora :wsciekly:
*nicia* pisze:Nie wsadzilam jej do klatki ze swiniami sklepowymi, a wybralam taka ktora byla najbardziej zywotna i tzw. okazem zdrowia, jakos do tej pory zadna z 3 swin nie zachorowala wiec sposob wcale nie okazal sie zly.
Robilam tak 2 razy i za kazdym razem nie trafilam na chora swinke...
*nicia* pisze:...Ty proponujesz kwarantanne to co myslisz ze jak kupi swinie w sklepie potrzyma ja tydzien osobno to wyzdrowieje i juz ta swinia ktora ma nie bedzie narazona, chociaz bedzie mieszkac obok w klatce i miec kontak z jej wydzielinami unoszacymi sie w powietrzu?...
*nicia* pisze:...Ja zrobilam to tak jak mi na forach radzono... ...Poza tym ja kupowalam swinie tam gdzie wiem ze jest pewne zrodlo a nie chore swinki...
*nicia* pisze:...Nie kupilam jej od razu, okolo mieisaca chodizlam do sklepu ja obserwowac, zeby zobaczyc jak sie zachowuje, jakie ma futro itp...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości