Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

świnka + towarzystwo

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
G.S.E | P3T3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: 2 świnka i mieszkanie

Postautor: G.S.E | P3T3 » 4 czerwca 2010, 12:49

No dobra to wole juz kupic 100cm i nie narazać ich na stres a moge kupic swinke innej rasy?

Bo chce rozetke a moj Filip to chyba długowłosy

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 4 czerwca 2010, 15:34

Rasa świnki nie ma żadnego znaczenia :)

Awatar użytkownika
G.S.E | P3T3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: G.S.E | P3T3 » 4 czerwca 2010, 17:52

E dobra dzięki ale jeszcze jedno pytanie w związku z ustawieniem klatki.Klatka może być na ziemi?
Mój Filip strasznie sie boi gdy ktos przechodzi <bo obok jest szafa na ubrania mama czasami tam cos robi> albo gdy ja siadam do kompa i gwaltownie podejde .Moze lepiej polozyc go na biurko bo gdy widzi moja twarz to bryka,zje mi z ręki :P

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 4 czerwca 2010, 18:37

Są zalety jednego i drugiego ułożenia. Faktycznie- jeśli świnka jest wyżej, to masz z nią lepszy kontakt, ona też może się dzięki temu szybciej oswoić. Za to wtedy nie może wychodzić na podłogę z otwieranej klatki, do której może cały czas wejść, tylko musi być wyjmowana i wkładana przez Ciebie.

Awatar użytkownika
G.S.E | P3T3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: G.S.E | P3T3 » 4 czerwca 2010, 20:59

E czyli tak jak wyżej koleżanka napisała że jeżeli świnka była sama długo to może nie akceptowac to prawda?

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 4 czerwca 2010, 22:25

Zawsze jest taka możliwość.
Ja łączyłam ze sobą 4 świnki, niektóre były młode, niektóre dorosłe. Nigdy nie było problemów.

Ważne, żeby nie wsadzać nowej świnki "na żywca" do klatki, tylko żeby najpierw mogły się zobaczyć na neutralnym terenie. Np. na dywanie.

Awatar użytkownika
Justyna K
Użytkownik
Świnki morskie: świnka Dexter+Fantasja+Navara+Łezka pies:Max moje świnki pochodza z hodowli BANIE MISIE :D
Kontaktowanie:

Postautor: Justyna K » 16 czerwca 2010, 14:46

Powiem Wam że jak kupiłam rok temu mała Fantasje i wsadziłam do Hani było super,wielka przyjaźń itd....Hania odeszła za tęczowy most Fantuśka została sama i po 6 dniach zakupiłam jej malutka koleżanke i sie okazało że ona ma ja w nosie.Klatką sie dzielic nie ma zamiaru i na nuetralnym gruncie też jej nie chce :( Nigdy bym nie powiedziała że tak sie zachowa szczególnie ze od zawsze mieszkała z drugą świnka.Teraz ma trzy świnki i każda mieszka osobno.

Boni
Użytkownik
Świnki morskie: Boni 1 Rok
Kontaktowanie:

Big Świnka...a Little świńka

Postautor: Boni » 20 czerwca 2010, 17:46

Siemka.A więc chciałby dokupić 2 świńkę w hodowli widziałem taką malutką świńkę do sprzedania.Była śliczna.Więc czy mojemu boniemu przydał by się kolega.Zawsze sam siedzi w klatce te 5 godzin jak ide do szkoły.ięc sie zastanowiłem nad zakupem.I mój problem jest taki..Boni ma już 5,5 miesięcy a ta świńka w hodowli była młoda.Pani mówiła (to była pani) że to samiec a ja też mam samca.I właśnie jak bym zakupił samca do samca to sie nie pogryzą.Czy lepiej poczekć i kupić samiczkę jatam wole samiczkę.Ale mi tam obojętnie..więc co lepiej zakupić dla mojego kochanego Boniutka czekam szybko na odpowiedz.. :)

Elo...ziomki.Tomb Raide...xD

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Big Świnka...a Litle świńka

Postautor: Guffi » 20 czerwca 2010, 18:48

Pomijam błąd w tytule, który zaraz poprawię.

Które ze zdań to pytania?
Istnieją inne znaki interpunkcyjne poza kropkami.
Post ma być zrozumiały i napisany bez błędów. Popraw go i wtedy oczekuj odpowiedzi.

Boni
Użytkownik
Świnki morskie: Boni 1 Rok
Kontaktowanie:

Re: Big Świnka...a Little świńka

Postautor: Boni » 20 czerwca 2010, 19:03

Siemka!.A więc chciałby dokupić 2 świńkę.W hodowli widziałem taką malutką świńkę do sprzedania.Była śliczna.Więc czy mojemu boniemu przydał by się kolega?Zawsze sam siedzi w klatce te 5 godzin jak ide do szkoły.Więc sie zastanowiłem nad zakupem.I mój problem jest taki..Boni ma już 5,5 miesięcy! A ta świńka w hodowli była młoda.Pani mówiła (to była pani) że to samiec.A ja też mam samca.I właśnie jak bym zakupił samca do samca to sie nie pogryzą?Czy lepiej poczekać i kupić samiczkę?Ja tam wole samiczkę.Ale mi tam obojętnie..więc co lepiej zakupić dla mojego kochanego Boniutka? Czekam szybko na odpowiedz!!!

SZCZĘSLIWA CZY JESZCZE COŚ POPRAWIĆ!

Elo...ziomki.Tomb Raide...xD

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca