Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Tęczowy Most i tematy TM'podobne

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Re: Tęczowy Most i tematy TM'podobne

Postautor: Damian_1 » 9 sierpnia 2011, 16:31

Nie wieżę w tęczowy most, tak samo jak w niebo piekło i boga.
W czym niby zwierzęta są gorsze że według katolickiej wiary nie mają duszy i nie mogą iść do nieba :?:
Ludzie są gorsi od zwierząt a dusze mają :?: Dla mnie to wszystko brednie.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 9 sierpnia 2011, 19:08

Ja też nie wierzę w Tęczowy Most. Zwykle tak się mówi-aby pocieszyć kogoś,komu odszedł zwierzak. Jestem katoliczką,wierzę w Boga,ale... zaczynam się trochę zastanawiać czy on naprawdę istniał. Kto go stworzył w takim razie ? Od tak się pojawił jako istota?
Ode mnie już kilka zwierzaków odeszło,niestety. Ale najbardziej przeżywałam śmierć mojego psa... Odkąd nie ma mojej suczki ze mną,mam dziwne złudzenia optyczne. Coś widzę-a nagle znika...Posiadam jedno udokumentowane zdjęcie,na którym jest "coś" (w sensie parapsychologia),ale nie wstawiam.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 10 sierpnia 2011, 0:12

Ok,wiec tak,ja sama nie do konca wierze w druga strone,tak zwane niebo,niby wierze w Boga ,ale nie umiem powiedziec czy wierze w dusze czy nie,ale z drugiej strony popatrzcie w oczy swoim swinkom,czy one was nie rozumia?Sa madre i niemozliwe by byly pozbawione duszy czy wnetrza tylko dlatego ,ze sa zwierzetami , ale namieszalam, ok wiec uwazam ,ze jesli istnieje dusza to swinki na pewno ja maja,ale nie wierze,ze gdzies tam ida,poprostu zdychaja ijuz ich nie ma,tak samo z ludzmi,takie jest moje zdanie,a mowiac o teczowym moscie,chce zaznaczyc,ze swinka byla mi bliska i nie pozostala obojetna.
NiCiA pisze:Ja też nie wierzę w Tęczowy Most. Zwykle tak się mówi-aby pocieszyć kogoś,komu odszedł zwierzak. Jestem katoliczką,wierzę w Boga,ale... zaczynam się trochę zastanawiać czy on naprawdę istniał. Kto go stworzył w takim razie ? Od tak się pojawił jako istota?
Ode mnie już kilka zwierzaków odeszło,niestety. Ale najbardziej przeżywałam śmierć mojego psa... Odkąd nie ma mojej suczki ze mną,mam dziwne złudzenia optyczne. Coś widzę-a nagle znika...Posiadam jedno udokumentowane zdjęcie,na którym jest "coś" (w sensie parapsychologia),ale nie wstawiam.

Sluchaj jesli w to wierzysz,znaczy ,ze po odejsciu zwierzak przebywa w innym miejscu,to pozegnaj sie ze swoja suczka raz i na zawsze,wtedy bedzie ci latwiej i jej pozwol odejsc,to troche grzaski temat dla mnie ,ale wiem,ze niektorzy tesknia tak bardzo,ze nie ppozwalaja odejsc,w tym przypadku Twojej suni,[pomysl o tym

Awatar użytkownika
Nefele
Użytkownik
Świnki morskie: Zulson
Kontaktowanie:

Postautor: Nefele » 10 sierpnia 2011, 18:52

Ja nie wierzę w życie po życiu dla ludzi a co dopiero dla zwierzaków. Choć z drugiej strony, gdyby miało dla kogoś istnieć to prędzej istniałoby dla zwierząt bo są niewinne i bezbronne... Nie wiem. A co do katolicyzmu to wypowiada się on, że zwierzęta nie mają duszy a ponieważ nie mają duszy to nie wykazują te uczuć typowo ludzkich np zazdrość, radość. Przynajmniej tak twierdziła moja katechetka w gimnazjum i ksiądz w liceum, a czy ich słowa pokrywają się w 100% z nauką kościoła to nie jestem w stanie powiedzieć :).

Obrazek

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 10 sierpnia 2011, 20:45

Nefele pisze:Ja nie wierzę w życie po życiu dla ludzi a co dopiero dla zwierzaków. Choć z drugiej strony, gdyby miało dla kogoś istnieć to prędzej istniałoby dla zwierząt bo są niewinne i bezbronne...

Drapieżcy też ;)? Anakondy np. nie nazwałabym bezbronną :p

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 10 sierpnia 2011, 20:50

Widać, że na forum dużo ludzi nie wierzy w boga, niebo itd. :cry:

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 10 sierpnia 2011, 20:55

Gucio01-Może i nie wierzy, ale co Ci do tego? Swoimi smutnymi minkami nie zmienisz poglądów innych ludzi-Każdy wierzy, w co chce ;)

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 10 sierpnia 2011, 20:57

Przecież, nie mówię, że macie wierzyć w to co ja wam mówię. Każdy wierzy w to co chce.

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 10 sierpnia 2011, 21:50

Nefele pisze:Ja nie wierzę w życie po życiu dla ludzi a co dopiero dla zwierzaków. Choć z drugiej strony, gdyby miało dla kogoś istnieć to prędzej istniałoby dla zwierząt bo są niewinne i bezbronne... Nie wiem. A co do katolicyzmu to wypowiada się on, że zwierzęta nie mają duszy a ponieważ nie mają duszy to nie wykazują te uczuć typowo ludzkich np zazdrość, radość. Przynajmniej tak twierdziła moja katechetka w gimnazjum i ksiądz w liceum, a czy ich słowa pokrywają się w 100% z nauką kościoła to nie jestem w stanie powiedzieć :).

Mój nauczyciel religii stwierdził gdy weszliśmy w taki temat że zwierzęta to "tylko" zwierzęta, nie mają uczuć i nie potrafią kochać. Skoro taka jest ta wiara to ja w to nie wierze chodze do kościoła tylko na rozpoczęcie i zakończenie roku szkolnego oraz święta w grudniu bo niestety musze :roll:

Awatar użytkownika
Nefele
Użytkownik
Świnki morskie: Zulson
Kontaktowanie:

Postautor: Nefele » 10 sierpnia 2011, 22:17

vagina_denata pisze:
Nefele pisze:Ja nie wierzę w życie po życiu dla ludzi a co dopiero dla zwierzaków. Choć z drugiej strony, gdyby miało dla kogoś istnieć to prędzej istniałoby dla zwierząt bo są niewinne i bezbronne...

Drapieżcy też ;)? Anakondy np. nie nazwałabym bezbronną :p

Hehe no bezbronne to może nie jest ale nie zabija dla przyjemności, ale po to żeby przeżyć ;). Tego o ludziach powiedzieć nie można ;P.

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”