Pucholand pisze:Świnka miała sterylizację ponieważ wykryto u niej zapalenie macicy + cysty... Ząbki miała przycięte bo były troszkę zbyt długie... nie wiem co jej jest... dziś zjadła troszkę ogórka no ale znów tak robiła pyszczkiem jakby coś jej przeszkadzało...
Gucio01 pisze:u samców łatwiej jest przeprowadzić ten zabieg, niż u samiczek. A masz, jeszcze jakieś świnki?
martuś pisze:Tak na chłopski rozum to chyba po każdej operacji powinno się podawać leki przeciwbólowe...Jak przetniesz sobie skórę i mięśnie to przecież boli
![]()
Świnek nie powinno się sterylizować bo jeśli nie ma kontaktu z samcem to nie zajdzie w ciążę a przecież operacja u świnki wiąże się z ogromnym ryzykiem...Chyba, że to było wycięcie cyst.
vagina_denata pisze:Pucholand pisze:Świnka miała sterylizację ponieważ wykryto u niej zapalenie macicy + cysty... Ząbki miała przycięte bo były troszkę zbyt długie... nie wiem co jej jest... dziś zjadła troszkę ogórka no ale znów tak robiła pyszczkiem jakby coś jej przeszkadzało...
Więc najwyraźniej coś jej przeszkadza, jedyne co możesz zrobić to iść do innego weta i zbadać jej pyszczek.
Pucholand pisze:Gucio01 pisze:u samców łatwiej jest przeprowadzić ten zabieg, niż u samiczek. A masz, jeszcze jakieś świnki?
mam jeszcze jedną, wykastrowanego samca
Gucio01 pisze:Pucholand pisze:Gucio01 pisze:u samców łatwiej jest przeprowadzić ten zabieg, niż u samiczek. A masz, jeszcze jakieś świnki?
mam jeszcze jedną, wykastrowanego samca
to po co sterylizowałeś samiczkę?
Pucholand pisze:Świnka miała sterylizację ponieważ wykryto u niej zapalenie macicy + cysty... Ząbki miała przycięte bo były troszkę zbyt długie....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości