Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Opowiedz o swojej swince

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Konto usunięte

Opowiedz o swojej swince

Postautor: Konto usunięte » 27 sierpnia 2011, 14:11

Powiedz jaka jest,za co ja kochasz najbardziej,na pewno ma cos specjalnego,wyjatkowego co czyni ja jedyna na swiecie,ja mam 3 swinki i kazda z nich jest inna i zadnej bym nie oddala za zadne skarby swiata
Lola- ma zlewke na wszystko,nic nie jest jej w stanie wystraszyc,lubi byc na rekach ,lubi glaskanie i calowanie w policzki :lol: wszedzie jej wygodnie
Lucy-niesmiala,wystraszona,najpiekniejsza swinka jaka widzialam wyglada jak polaczenie alfa z pomponem,najpiekniej mruga oczkami,inne tego tak nie robia aLucy mruga jak czlowiek,kiedys dodam filmik z tym mruganiem
Daisy-postrzeleniec,jej popcorning ja sama zaskakukje,lubi glaskanie pod wlos i drapanie pod szyja,daje calowac uszy i ciagle podgryza mi palce,wylazi z klatki i stoi przy lodowce jak jest glodna

Awatar użytkownika

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Opowiedz o swojej swince

Postautor: Gucio01 » 27 sierpnia 2011, 14:33

Gucio- To leniwa świnka :lol: najbardziej lubi jeść siano, karmę, pić z pojnika :lol: kolby, ogórka, natkę. Jest bardzo piękną świnką jaką widziałam. Wyróżnia go to, że bardzo lubi głaskanie pod szyjką i, że ma przegryzione uszko :( , ale to już się stało w zoologicznym... Lubi całowanie, ale nie lubi głaskania po bokach i po dupce :lol: Lubi się przytulać tylko do mnie. Kocham go całym serduszkiem :D :*

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 27 sierpnia 2011, 14:56

Fifi:Przytulaska, uwielbia być na rękach i wszelkiego rodzaju głaskanie. Uwielbia Papryke, i marchew.
Fibi: Kocha sie przytulać, i głaskać. Jest wielką miłośniczką sianka i papryki czerwonej :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 27 sierpnia 2011, 15:19

Emil: 14.04.2009r.
Kolorowy mieszaniec, zakupiony w sklepie zoologicznym.
Lubi:
-wtulać się w miękki materiał,
-głaskanie i pieszczenie,
-ogórka, pomidora, a najbardziej mniszka lekarskiego.
Cechy:
-przyjacielski,
-leniwy,
-nie lubi spędzać czasu na wybiegu,
-ostrożny,
-poważny,
-posłuszny.
---------------------------------------------------------------------------
Timek: 02.01.2011r.
Biało-rudy świnek, również niestety ze sklepu zoologicznego.
Lubi:
-biegać i skakać gdzie się da,
-głaskanie po grzbiecie,
-jabłko, oraz ogórka i mniszka tak jak Emil.
Cechy:
-żywy,
-ciekawski,
-sprytny,
-przyjacielski,
-towarzyski,
-szalony.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 27 sierpnia 2011, 15:55

Lucek - kochana klabzdra. Lubi dobrze zjeść i dużo się wyleguje. Nie potrafi wysoko skakać ani się wdrapywać, ogólnie jest taką tłustą pierdółką. Raczej odważny, ma w sobie ducha odkrywcy, lubi zwiedzać nowe tereny i wszędzie wetknie swój dziób :) Lubi się przytulać, ale szybko się niecierpliwi i chce wracać na dywan (a jak chce wracać to gryzie mnie w ramię, więc istotne jest, żebym wyczuła moment :lol: ). Jest bardzo opiekuńczy, gdy Piotruś był mały zajmował się nim jak matka: chronił, bronił, uczył. Są chwile kiedy potrzebuje samotności i wtedy nie należy go niepokoić, bo się wkurzy. Nie cierpi jakichkolwiek zabiegów higienicznych, obcinania pazurków, podstrzygania futra, nie lubi jak ktoś ingeruje w jego ciało. Jak jest głodny wchodzi do kuchni i czai się pod stołkiem.
Piotruś - mały wypłoszek. Wszystkiego się boi, jest nieśmiały, ale jak już kogoś polubi to okazuje się być strasznym pieszczochem. Jest bardzo niesamodzielny, przykleił się do Lucka jak małża do statku i nic sam nie zrobi - Lucka to czasem drażni i go przegania, a wtedy mały siedzi w najdalszym kącie z taką rozpaczą na pyszczku... Jest bardzo zwinny, nie ma takiej przeszkody, której by nie przeskoczył i takiej dziury, w którą by się nie wcisnął. Jak jest z czegoś zadowolony podskakuje i pokwikuje. Cierpliwie znosi wszystko co z nim robię: i pazurki, i czesanie, i kąpiele... Jak tylko usłyszy szelest folii zaczyna piszczeć, nawet jeżeli minutę wcześniej został nakarmiony :)

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 27 sierpnia 2011, 16:02

vagina_denata pisze:Jak tylko usłyszy szelest folii zaczyna piszczeć, nawet jeżeli minutę wcześniej został nakarmiony :)

Zapomnialam dodac,ze moja trojca swieta tez piszczy na szelest reklamowki,na trzask drzwi od lodowki,i reaguje mna moje cmokanie co jest sygnalem:idzie zarcie,Daisy piszczy jak ktos podchodzi do moich drzwi,wiec wiem wczesniej,ze zaraz ktos zapuka :lol:

Awatar użytkownika
Mango
Użytkownik
Świnki morskie: Celiś & Kubuś
Kontaktowanie:

Postautor: Mango » 27 sierpnia 2011, 16:20

Celiś - jest przytulakiem, a raczej "mamoo przytul". Reaguje na szelest woreczka, uwielbia miękkie podłoże, jak go kładę na sofie i oglądam telewizję zasypia wtulony we mnie, uwielbia jeść. Tak jak Lola Ruby uwielbia jak całuje się go w policzek. :) Uwielbia głaskanie i mizianie gdziekolwiek, byle, żeby to robić, a on odwdzięcz się swoim popcorningiem :mrgreen: W klateczce lubi spać na domku, a w nim prawie nie spędza czasu. Lubi jeść wszystko, co mu się da, wszystko! Jak go zobaczyłam w zoologicznym to inne świnki były nieważne, zakochałam się w nim "od pierwszego wejrzenia". :)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 27 sierpnia 2011, 16:31

ruby_anger pisze:
vagina_denata pisze:Jak tylko usłyszy szelest folii zaczyna piszczeć, nawet jeżeli minutę wcześniej został nakarmiony :)

Zapomnialam dodac,ze moja trojca swieta tez piszczy na szelest reklamowki,na trzask drzwi od lodowki,i reaguje mna moje cmokanie co jest sygnalem:idzie zarcie,Daisy piszczy jak ktos podchodzi do moich drzwi,wiec wiem wczesniej,ze zaraz ktos zapuka :lol:

To taka świnka obronna, ostrzega przed złodziejem :lol:

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 27 sierpnia 2011, 17:04

Philip urodził się 14 marca 2010 roku. Trafił do mnie 10 kwietnia,jako miesięczny maluch. Szybko oswajał się z otoczeniem. Jest cudowną,mądrą świnką. Chodzi za nami lub po naszym domu i ogółem jest grzecznym prosiaczkiem. Kwiczy wniebogłosy kiedy usłyszy szelest woreczka. Wtedy cierpliwie czeka przy prętach klatki. Umie następujące sztuczki:
*obrót
*do nogi
*poproś
*skoki przez przeszkody
itd. itd.
Oczywiście nie zmuszam go do tych sztuczek-sam je od siebie robi.
Kajtek,przyjaciel Philipa. Słodki Peruwianek. Ma już 4 miesiące,a jest ze mną od 10 maja 2011 roku. Świnka bardzo ciekawska i ma mega ADHD. :D Nie usiedzi spokojnie w miejscu,tak jak Philip-od razu gdzieś idzie. Oswoił się z nami no i takze kwiczy kiedy jakiś szelest worka usłyszy. Z powodu tego,że jest z nami krótko oraz jest młody,nie uczyłam go sztuczek.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 27 sierpnia 2011, 17:41

Ola jest ze mną od 5 maja 2011 roku. Jest bardzo leniwa, gdy poczuje coś miękkiego pod swoimi łapeczkami, natychmiast się tam kładzie :D Jest bardzo mądra, gdy usłyszy szelest woreczka zaczyna głośno kwiczeć, reaguje również na swoje imię. Gdy mam Olę na kolankach, wtula się we mnie i mruży oczka...Jest najcudowniejszą świnką jaką znam :D

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca