Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Re: Twoja karma

Postautor: Damian_1 » 14 października 2011, 22:20

Nie, dlatego pytam, nie wiem wgl ile tam jest witamin w tych witaminach co dałem link.
Czyli wystarczy karma warzywka i owoce ;)
Dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Świnki morskie: Grappa, Anastazja, Princeska, Duchessa, Falbala
Kontaktowanie:

Postautor: Talia » 14 października 2011, 23:22

Ja nie wiem co niebawem zamówić moim świnią :) Dopiero co zamawiałam i trzeba znowu :D

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 15 października 2011, 10:24

Wiecie co, wczoraj kupiłam świnkom vitakraft jakieś tam sianko z mniszkiem lekarskim i jabłkiem. Otwieram, a tu kurde mole i larwy! Po prostu się strasznie wystraszyłam, a jaka jestem wkurzona to nawet nie wiecie. :(

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 15 października 2011, 11:26

Odnies do sklepu,pewnie stare dlatego zarobaczale,nie dawaj swinkom moga jakichs wzdec dostac

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 16 października 2011, 13:46

W sklepie nie przyjmują zwrotów. :geek: Stare nie, raczej świeże, bo przecież larwy i mole nie przeżyłyby ciągle w zamkniętym worku, tak mi się przynajmniej zdaje. Ale dzięki za radę, na pewno im tego nie dam. ;)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 16 października 2011, 14:06

Muszą przyjąć reklamację, więcej muszę ją przyjąć nawet jeżeli nie masz paragonu. To ich obowiązek, łaski nie robią.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 16 października 2011, 14:18

Tyle, że w sklepie pisze kartka, że reklamacji nie przyjmują, no i trochę nie chce mi się z nimi kłócić. Jeżeli to się powtórzy drugi raz to na pewno zareaguję bardziej stanowczo. Wydaje mi się, że to nie jest wina sklepu, tylko firmy, że takie świństwo pakuje, no bo bez przesady, żeby mole się za kociły w sianku. Ale z drugiej strony Vitakraft to nie jest zła firma i takie incydenty nie powinny się zdarzać, bo co by było, gdybym tego nie zauważyła i prosiaki zjadłyby te larwy. Nie wyobrażam tego sobie. Może się przejdę do tego sklepu, no ale nie dzisiaj, bo jest nieczynne, paragon mam, to może coś załatwię. Dzięki dziewczyny za radę.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 16 października 2011, 14:20

Musza przyjac,jesli maja wzglad na wlasna opinie,nawet nie powinni robic problemow,idzisz do sklepu,kulturalnie mowisz w czym problem i juz,biora karme,daja Ci inna lub oddaja kase,nie wiem dlaczego mieliby robic problem,w koncu nie oni robia karme,tez skads ja biora nie?A to juz nie komuna,ze klient mial brac co jest i jeszcze dziekowac,placisz i wymagasz.Mozesz pokazac sprzedawcy co jest w karmie,to nietypowa sytuacja,mysle ,ze uwzglednia reklamacje.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 16 października 2011, 14:24

Takie kartki sklep może sobie wsadzić w dowolnie wybrany otwór ciała. Jak nie chce Ci się z nimi bić to ok, ale pamiętaj, że zawsze masz prawo zgłosić reklamację, a sklep musi ją przyjąć czy im się podoba czy nie.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 16 października 2011, 14:37

Nie przesadzajcie to tylko siano, kosztowało grosze, w sklepie też pracują ludzie i może i by wymienili ale po co robić zamieszanie o 5zł ?
Jak dobrze pogadałem kiedyś bo mi złe ryby do akwarium doradzili i musiałem oddać to wzieli, ale to co innego bo to żywe stworzenia, o siano bym sie raczej nie kłócił, ewentualnie przy następnych zakupach można poinformować o tym incydencie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca