Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Coffe i ja

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Coffe i ja

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 22:35

Jestem tak jakby nowym uzytkownikiem wiec, witam mam na imie Wiktoria a moja swinka ma na imie Coffe :)
Pół roku temu odeszla z tego swiata moja ukochana swinka Czesio. :cry: Ale postanowilam miec 2 swinke i moglam kupic tylko w zoologu wiec pojechalam z mamą do TESCO w Gdyni i byla tylko jedna swinka coffe byl ospaly i wygladal na chorego ale przypominal mi Czesia wiec go kupilismy. Jest juz u mnie 2 dni i prawie 3 noce, bralam juz go na rece i dzieki temu odzyskal do mnie zaufanie bo jego 1 dzien byl koszmarny ( przyjechali goscie i brali ja na rece halasowali i tp.) ale dzisiaj juz bylo o wieleeee lepiej ;) Ma 100cm klatke je karme Cavia Nature firmy Versele Laga jest koloru rudo bialego i jest chlocem ktory ma 4 miesiace ktorego nazwalam COFFE ma jedna wade jak go probuje zlapac zeby wyjac z klatki to musze go gonic rekąma :lol:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 22:41 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Coffe i ja :mrgreen:

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 22:39

Au! Nie mówi się zdechła! To tak, jakbyś ją traktowała, jak jakiś przedmiot. Świnki odchodzą za 'Tęczowy Most'...

Nie lepiej było adoptować? Tyle maluszków czeka na domek, a Ty sobie kupujesz, jak zabawkę. A potem interes się nakręca i coraz więcej świnek jest w sklepach i je tam rozmnażają na zapleczach.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 22:42

Napisałam, mogłam tylko kupic w zoologicznym :roll:

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 22:43

Widzę, że jesteś z 3-miasta... SPŚM ma tam 'swoich' :) a adopcja nie jest taka straszna :)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 22:51

Ale to nie moje zdanie tylko moich rodzicow :roll: przestraszyli sie umowa i wizytami probowalam namawiac ze tyle swiniaczkow czeka na dom ale nie :evil:. Ale nie żałuje ze go z zoologicznego kupilam jest taki uroczy i bardziej energiczny u mnie w domu niz tam taki osowialy nikt go nie kupil bo wygladal na chorego :D

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2012, 22:54

No nic... szkoda...
A naprawdę nie ma się czego bać:)

[chyba, że ja przeprowadzam wizytę :twisted: ] ale to tylko w stolicy ;)

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: Coffe i ja

Postautor: kin28 » 12 maja 2012, 9:54

:lol: Wiesz, Coffe napewno kiedyś się oswoi tak, że nie będziesz musiała go gonić rękami. Ja moją mam prawie pół roku, a niestety by ją złapać to muszę sterczeć jak matoł przy klatce conajmniej 15 minut.
Czekam na zdjęcia :)

Ja tak chciałam świnkę z adopcji, akurat w Gliwicach jest Patra, strasznie mi Milcie przypomina, ale tata się nie zgadza...mama ok, mama mówi, że co tam wizyty, ważne by się zgodzili. No, ale tata nie chce 2 świnki...

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 maja 2012, 10:56

A gdybys namowila mame by posiedziala z Toba na forum?My ja przekonamy,ze adopcja jest najlepsza opcja...

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 12 maja 2012, 11:06

A ty do mnie? Bo nie jestem pewna :lol: Namówić to ją może tylko....nikt. Ona ma taki charakter...
A tata i tak mówi, że co bym nie robiła to on i tak się nie zgodzi. No cóż, poczekam trochę, z resztą teraz wakacje, nie chce świnki na wakacje, ale po wakacjach :twisted: Całe wakacje im będę marudzić, dziś trochę dom ogarnę, może na zakupy pójdę...ach...coś się wymyśli :D Raz mamie mówiłam, żeby poczytała, a ona powiedziała, że to moje świnki, a jej to się niedobrze robi od nich...

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 20 maja 2012, 11:37

Przepraszam ze musieliscie tyle czekac na zdjecia ale byly problemy z oswajaniem ale oplacalo sie nie ma to jak patrzec jak swinka zasypia ze mna w lozku :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”