Postautor: Aperea » 1 czerwca 2012, 23:34
Uważam, że w tym przypadku dokupienie samiczki to poroniony pomysł. Pamiętaj, że kastracja jest zabiegiem inwazyjnym i wiąże się ze sporym ryzykiem, szkoda zwierzaka, naprawdę, na taki zabieg warto się zdecydować kiedy np. kupimy dwie "samiczki" z czego jednak jedna okazuje się samcem, wtedy można to rozważyć ponieważ zwierzątka są zżyte! Kup/zaadoptuj młodziuteńkiego samczyka, a wtedy istnieje baaaaaardzo duża szansa, że nie będzie problemu z ich połączeniem.
Pooglądaj strony i zobacz ile świnek czeka na dom! Pomyśl, co zrobisz jeżeli się rozmnożą??? Ja rozumiem osobę młodą, która myśli, że fajnie byłoby mieć maluszki i że to nie koniec świata, ale uwierz mi znalezienie im domów jest bardzo trudne! Gdyby świnki szły jak ciepłe bułeczki nie byłoby tyle biedaków szukających domów... Chcesz je później oddawać do zoo? Nie wiadomo czy nie trafią w ręce jakiegoś smakosza świńskiego mięska, albo do hodowcy gadzin...
Jeżeli zależy Ci na dobrze Pusia spraw mu męskiego przyjaciela, uwierz mi, że będzie wniebowzięty! Samczyki naprawdę fajnie się dogadują! Ja mam 3 w jednym boksie i uwierz mi, że jest im nie gorzej niż z niejedną samiczką!